Cirkularitet

Cirkulära Arkivet öppnar ny butik – men skrotar e-handeln

Martin Hallader, vd Arkivet. Foto: pressbilder.

Imorgon öppnar second hand-bolaget Arkivet en ny butik i centrala Göteborg. Samtidigt meddelar bolaget att de skrotar e-handeln och stänger webbutiken, som lanserades 2023. “Att sälja second hand digitalt tar stora resurser i anspråk för en relativt liten volym”, säger vd Martin Hallander.

Redaktör och reporter

Sajten, som tidigare varit en butik där man kunde köpa begagnade kläder, blir dock kvar under namnet ”Arkivet Online”. Den kommer nu helt att fokusera på tjänster och inspiration för inlämningskunder, medan all försäljning sker i Arkivets fysiska butiker.

“Att sälja second hand digitalt tar stora resurser i anspråk för en relativt liten volym. Vi utgår ifrån verksamhetens styrkor och kundens behov, därför känns det naturligt att vi nu fortsätter satsa på upplevelsen i våra fysiska butiker och hänvisa våra köpande kunder dit”, säger Arkivets vd Martin Hallander i en kommentar.

Den 5 september öppnar Arkivet sin femte butik totalt, och sin andra i Göteborg. Butiken kommer att erbjuda både inlämning och försäljning av modern second hand, med ett sortiment av kläder, skor och accessoarer.

Över en miljon besökare

Butiksförsäljningen går fortsatt bra, enligt bolaget . Med över en miljon besökare i sina butiker förra året fortsätter Arkivet att växa stadigt. Bolaget bakom Arkivet, Klädarkivet Online AB, hade 2023 en nettoomsättning på cirka 6,5 miljoner kronor medan resultatet (EBITDA) landade på -3,7 miljoner.

– Vi är glada att få öppna dörrarna till ytterligare en butik i Göteborg. Många talar om att retail är döende och att fysiska butiker är hotade. Vi ser en motsatt trend och att kunderna uppskattar upplevelsen i våra butiker som är i ständig förändring med ett snabbt flöde av kurerad second hand. Att tillhandahålla unika upplevelser som ger våra inlämnande och köpande kunder mer än de förväntar sig kommer alltid vara relevant, oavsett plattform, säger Martin Hallander, VD för Arkivet.

I juni kunde Impact Loop berätta att bolaget rekryterat tre nya chefer, bland annat Anna Wahlgren värvades från Åhléns.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.