Mobilitet

Decade växer med ny rekrytering – tar in tunga Vargas-rådgivaren

Bo Normark. Foto: pressbild.

Bo Normark är bland annat chef för industriell strategi på EIT InnoEnergy och rådgivare på Vargas. Nu har han fått ett nytt uppdrag: Han stärker upp Volta Trucks-grundaren Carl-Magnus Nordens logistikbolag Decade Energy. “Jag ser fram emot att stödja teamet”, säger han.

Redaktör och reporter

Decade Energy vill påskynda avkarboniseringen inom logistik. Deras plattform ska hantera hela processen med att elektrifiera kommersiella fordonsflottor, inklusive analys, design, installation och optimering av laddinfrastruktur och energiförbrukning.

Och det behövs: Över 6,5 miljoner lastbilar och 35 miljoner skåpbilar rullar idag på de europeiska vägarna. Tillsammans med Europas bussflotta på 700 000 fordon står dessa fordon för cirka 10 procent av koldioxidutsläppen i Europa.

EU har antagit ambitiös lagstiftning för att minska utsläppen som kräver en minskning av utsläppen med 45 procent för flottan av tunga fordon som tillverkas från 2030 och framåt jämfört med 2019 års nivåer.

I juni rapporterade Impact Loop om att de tog in 40 miljoner i kapital.

Bo Normark, som även har en lång bakgrund inom bland annat ABB, ansluter som rådgivare inom frågor som produktutveckling, strategi och rekrytering.

”Programvara som optimerar elförbrukningen för kommersiella fordon och minskar nätbegränsningarna kommer att vara avgörande för att stödja sektorns utsläppsminskningar i linje med målet”, säger Bo Normark i en kommentar.

Han fortsätter:

“Jag ser fram emot att stödja teamet med att bygga produkter som är användbara för både transportoperatörer och det bredare europeiska kraftsystemet”.

"Utmärkt komplement"

Casper Norden, vd för Decade Energy är nöjd med rekryteringen.

”Bos djupa erfarenhet av och förståelse för de europeiska elmarknaderna är ett utmärkt komplement till Decade Energys grundarteams bakgrund inom logistik och elfordon”, säger han.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.