Fick pausa expansionen – nu får hans vego-kebab in miljoner från tech-profiler

Växtbaserade protein-bolaget Hooked Foods har säkrat 8,4 miljoner kronor i nytt kapital från bland annat Johnny Warström från Mentimeter och podcast-profilen Patric Edhagen. "Med denna kapitalresning tar vi ett avgörande steg i vår tillväxtresa," säger vd:n Tom Johansson.

Hooked Foods utvecklar och säljer växtbaserade proteinalternativ. Bolaget har skapat sojabaserade alternativ till traditionella fiskprodukter, men har också utökat sortimentet med andra växtbaserade proteiner.
Tom Johansson, grundare och vd för Hooked Foods, har tidigare berättat för Impact Loop om hur bolaget spenderade för snabbt efter att ha tagit in totalt 56 miljoner kronor under sina första år.
"Vi hade nog mått bättre av att ta in lite riskkapital för att testa produkten och analysera marknaden − inte tro att man måste växa för snabbt direkt," sa Tom Johansson i en tidigare intervju med Impact Loop.
[split-article-here]
Nu meddelar bolaget att de lyckats få in ett kapitaltillskott på 8,4 miljoner kronor. Kapitalet kommer från en kombination av emission, lån och bidrag.
Själva investeringarna kommer från Oysterbay VC, Brightly Ventures, Food Ventures, Johnny Warström från Mentimeter, Kale United och Patric Edhagen, känd från podcasten "Patric blir Ängel".
Bolaget planerar att använda AI inom logistik, marknadsföring och försäljning för att snabbare nå lönsamhet med bibehållen låg kostnadsbas.
"Med denna kapitalresning tar vi ett avgörande steg i vår tillväxtresa. AI-investeringarna är centrala för att snabbt och kostnadseffektivt skala upp verksamheten och möta efterfrågan på hälsosamma, hållbara och smakrika växtbaserade produkter," säger Tom Johansson i en presskommentar.
Nya produkter i hyllorna
I mars lanserar Hooked Foods nya växtbaserade produkter som finns tillgängliga i frysdiskarna hos ICA och Coop.
De nya produkterna inkluderar kebab och det de kallar för "havets smaker".
Under det senaste året har företaget arbetat intensivt med att utveckla och förbättra smak, textur och kvalitet på sina produkter. Samtidigt har de enligt egen utsago stabiliserat produktionen, sänkt operationella kostnader och ökat marginalerna,
"Vi har fortsatt fokus på bästa näringen i butikshyllorna med korta ingredienslistor, protein över 20 gram per 100 gram och låg fetthalt," säger Tom Johansson.
Läs gratis resten av året och spara 20% hela 2025!
- Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev
- Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
- Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Just nu: Fortsätt läsa och spara 30%
- Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
- Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
- 👉 Spara 30% rabatt – begränsat erbjudande
Just nu: Uppgradera till Looper och få 20% rabatt
- Exklusiv deal för dig som är nyhetsbrevsprenumerant – 20% rabatt i ett år
- Slipp betalväggen – du får full tillgång till all vår dagliga kvalitetsjournalistik
Just nu: Fortsätt läsa och spara 30%
- Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
- Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
- 👉 Spara 30% rabatt – begränsat erbjudande
Läs gratis resten av året och spara 20% hela 2025!
- Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev
- Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
- Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups