Foodtech

Finansfamiljen konsoliderar (igen) – vill investera mer i hållbar mat

Pär Warnström, sektorsansvarig Framtidens Mat på Novax och Fanny Nachemson, chef över FoodBridge. Foto: press.

Axel Johnson fortsätter att konsolidera sina investeringsbolag. Nu kommer även foodtech-investeraren FoodBridge att uppgå i Novax.

Chefredaktör

I maj skrev Impact Loop om att finansfamiljen Axel Johnson möblerar om bland sina dotterbolag. Då var det AxSol, som investerar i solenergi, som uppgick i Novax, det senare som är Axel Johnsons största investeringsverksamhet.

Nu står det klart att man fortsätter att konsolidera. Även FoodBridge, Axel Johnsons verksamhet som investerar i framtidens hållbara mat och livsmedel, ska nu uppgå i Novax.

Sedan tidigare har Novax ett affärsområde som heter Framtidens mat, där man särskilt fokuserat på hållbar omställning och specifikt ingrediensindustrin. Det är här FoodBridge, som startades 2022 för att påskynda omställningen till ett mer hållbart matsystem, hamnar.

"I takt med att vi investerar i fler bolag ser vi stora fördelar med att bli en del av Novax team. Vi kommer kunna dra stor nytta av den omfattande kompetensen som finns inom investeringar och Framtidens mat", säger Fanny Nachemson, chef för FoodBridge, i en kommentar.

Hittills har FoodBridge investerat i impact-bolag som Petgood, Improvin' och The Mediterranean Food Lab. Fokus har främst varit på tidiga investeringar, medan Novax riktat in sig på bolag som kommit en bit.

Enligt Novax kommer konsolideringen att stärka deras fokus på hållbar livsmedelsomställning, och bli en hubb för Axel Johnsons foodtech-investeringar.

"Matsektorn har genomgått en stor förändring de senaste tio åren, men det är en lång resa kvar. Genom att utöka Novax mandat kan vi ta ett ännu starkare grepp i frågor som är viktiga för matsystemet och därmed för Axel Johnson", säger Pär Warnström, sektorsansvarig Framtidens mat på Novax.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.