Just nu

Hon blir ny partner på Backing Minds: "Så stolt"

Sara Wimmercranz, Lisen Oliw och Susanne Najafi. Foto: Minna Ýr.

Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backing Minds tar in en ny partner. Det är Lisen Oliw, tidigare chef över Norrskens nordiska division, som kliver in. <br><br> "Det känns särskilt roligt att välkomna en stark kvinnlig partner till den annars homogena riskkapitalbranschen", säger Susanne Najafi.

Chefredaktör

Lisen Oliw var senast chef över impact-hubben Norrskens nordiska division, där hon stöttade impact-entreprenörer och deras tillväxt i Norden.

Nu kliver hon alltså in som partner på riskkapitalbolaget Backing Minds, grundat av Sara Wimmercranz och Susanne Najafi med syftet att hitta bolag där inte andra letar. 

Där kommer hon att jobba med att ge ännu mer stöd till de befintliga portföljbolagen men också utvidga verksamheten och driva förändring.

"Lisens tidigare erfarenheter och hennes starka driv att skapa förändring i ligger helt i linje med vår filosofi. Det känns särskilt roligt att välkomna en stark kvinnlig partner till den annars homogena riskkapitalbranschen", säger Susanne Najafi, medgrundare av Backing Minds.

“Akuta globala utmaningar som klimat, energi och jämställdhet kräver innovativa lösningar och nya angreppssätt. För att kunna tänka nytt krävs det att våga vara annorlunda. Det är Backing Minds för mig. Med sin unika men samtidigt framgångsrika investeringsfilosofi backar Backing Minds entreprenörer utanför traditionella nätverk som är gynnsamma för både människor och planeten. Jag är så stolt över att bli en del av detta team.” säger Lisen Oliw.

Även Sara Wimmercranz är glad för rekryteringen av Lisen Oliw:

"Hennes imponerande bakgrund och tidigare arbete med att stötta entreprenörer och hållbara innovationer kommer att vara av stor betydelse för oss på Backing Minds. Hennes kompetens kommer hjälpa oss att fortsätta driva förändring, och vi är otroligt glada över att välkomna Lisen till vårt team."

I juni lämnade Backing Minds vd Sara Resvik för att gå till nederländska VC-firman Endeit Capital.

Nya investeringar och Draknästet

Impact Loop skrev senast igår om Backing Minds senaste investering i handelsplattformen Mylla, där bönder kan sälja det de producerar direkt till kund. Sara Wimmercranz sa då att hon hellre går in i vad hon kallar för "matsäkerhet", snarare än en ny vegoprodukt.

"I tider av klimatförändringar, minskad biologisk mångfald och geopolitisk osäkerhet så behövs resiliens. Det kommer krävas många små matproducenter, och idag finns det fortfarande jord som inte ens brukas. Och för de småskaliga bönderna i dag går mycket kostnader till mellanhänder. Då ser vi den här plattformen som en startplatta som hjälper småproducenterna att effektivisera och tjäna pengar", sa hon (läs mer i denna artikel).

Även Susanne Najafi har synts mycket i media de senaste dagarna, då hon i torsdags gjorde ett gästinhopp i tv-programmet Draknästet. Hon investerade då knappt 3 miljoner kronor i tre impact-bolag där den största delen gick till textilreparatören Recomended. Här berättar hon om tre faktorer som hon tittar efter när hon investerar.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.