Ny på jobbet

Lämnar Mindler för Meela – Amalie Angelskår ska öka affären på terapeut-matcharen

Tiffany Boswell, vd Meela, samt Amalie Angelskår, ny kommersiell chef. Pressbilder.

Efter en stor kapitalinjektion i våras stärker terapimatchningstjänsten Meela upp sitt team ytterligare. Amalie Angelskår blir bolagets nya kommersiella chef.

Reporter

Att hitta rätt terapeut är ett problem som riskerar att cementera utmaningarna med psykisk ohälsa. Detta vill Tiffany Boswell ändra på med hjälp av ett frågeformulär, smarta algoritmer och ett nätverk av psykologer.  

Meela betyder "prata" på grekiska. Bolaget grundades 2021 med bas i Göteborg och sjösatte nyligen sin första internationella filial i Storbritannien. Under våren 2024 har bolaget tagit in närmare 38 miljoner kronor från bland andra Peak Capital, Unconventional Ventures, Calm/Storm Ventures och The Inner Foundation.

Kapitalet ska bidra till den brittiska expansionen, men även teamet har förstärkts – bland annat med marknadschef Natalia Petravis-Zarins, produktchef Mariah Strengnell och kommunikationschef Sammy-Joe Akar.

Nu meddelar Meela att man rekryterat Amalie Angelskår som ny kommersiell chef, CCO. Hon kommer senast från en roll som CRO på Mindler, som fokuserar på terapisamtal över video.

”Efter att ha haft egna erfarenheter av utmaningarna med att hitta rätt terapeut är jag ivrig att göra skillnad. Att stanna kvar i en bransch jag är passionerad över och fortsätta jobba med en fråga som ligger så nära hjärtat känns som rätt nästa steg", säger Amalie Angelskår i ett pressmeddelande.

Meelas vd Tiffany Boswell kommenterar den nya rekryteringen:

”Amalies strategiska vision och engagemang var nyckeln till att bygga den robusta affärsmodellen och kulturen på Mindler, och jag är säker på att hennes förmåga att främja tillväxt och skapa meningsfulla relationer kommer att vara en enorm tillgång för Meela. Med hennes omfattande erfarenhet och passion kommer hon att spela en avgörande roll i vårt uppdrag att matcha rätt terapeut med dem som behöver hjälp."

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.