Norrsken

Norrsken och Altor i nytt samarbete – ska hålla koll på lovande impact-bolag

Clara Zverina (till vänster) och Gustav Alenmyr, Altor. I mitten Sofia Lindelöw, Norrsken Foundation. Foto: pressbild.

Norrsken Foundation och Harald Mix-grundade riskkapitalbolaget Altor slår sina påsar ihop i ett nytt partnerskap. Målet är att stärka och stötta Nordens impact-entreprenörer. "Norrsken är en otroligt stark kunskapspartner för Altor i deras arbete med impact", säger Sofia Lindelöw, verkställande partner på Norrsken Foundation till Impact Loop.

Redaktör och reporter

Med Norrsken House i Stockholm som utgångspunkt kommer de två parterna att samarbeta i en rad initiativ och program. Tillsammans ska de identifiera och stötta företag som har en positiv påverkan på planeten.

Partnerskapet har redan rivstartat i samband med Norrskens accelerator-program där Altors medarbetare finns med som mentorer till bolagen.

"Entreprenörskap är något som ligger mig varmt om hjärtat. En viktig del av vårt DNA ligger i att bygga bolag tillsammans med entreprenörer och hjälpa dem att växa och göra skillnad. Vi ser fram emot att bidra med den erfarenheten och tillsammans med Norrsken identifiera och bygga nästa generations impact unicorns", säger Gustav Alenmyr, direktör på Altor i en kommentar.

Clara Zverina, senior medarbetare på Altor fyller i:

"Vi drivs av den utmaning och passion som resan av att bygga ledande bolag innebär. I över 20 år har vi hjälpt bolag genom olika förändringsresor, det kan vara digitalisering, AI eller den gröna omställningen. Det är den här typen av mönsterigenkänning vi kan bidra med", säger hon.

"Otroligt stark kunskapspartner"

Så vad kommer samarbetet leda till i praktiken, utöver mentorskapet. Impact Loop frågar Sofia Lindelöw, verkställande partner på Norrsken Foundation, om planen är att det ska leda till att Altor investerar i Norrskenskopplade bolag.

Nej, inte nödvändigtvis. Men utöver att Norrsken är en otroligt stark kunskapspartner för Altor i deras arbete med impact, och kopplar ihop dom med spelare inom akademin såsom Stockholm Resilience Center, är kontakten med våra medlemmar ett effektivt sätt för dem att hålla koll på de mest lovande impact-bolagen i området redan från dag ett", säger hon.

Får Norrsken Foundation pengar av Altor i samband med det här partnerskapet?

“Ja, Altor bidrar till vår verksamhet inom stiftelsen. Framförallt genom att coacha våra entreprenörer i exempelvis hur den perfekta pitchen för kräsna investerare ser ut, lär de navigera investerar landskapet i Norden, och genom mentorskap för våra acceleratorbolag. Men även finansiellt genom att subventionera medlemspriserna för impact-entreprenörer och säkerställa att vi kan fortsätta föra impact-konversationen i Stockholm, Sverige och Norden, genom bland annat våra events.

Hur påverkar det här ert eget riskkapitalbolag Norrsken VC?

"Partnerskapet i sig påverkar inte Norrsken VC direkt, men det understryker vikten av att skapa samarbeten mellan investerare som backar impact-bolag i olika faser. Vi ser fram emot att utbyta erfarenheter mellan Altors och Norrskens olika fonder."

Tidigare i år stod det klart att Altor köpte upp konkursboet efter textilåtervinnaren Renewcell.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.