IMPACT LOOP COMMUNITY

Klädfix och samtal om skav på Way Out West: "Vill sprida hopp om framtiden"

Louise Linden, grundare och innovationschef för LiveGreen. Foto: pressbilder.

På musikfestivalen Way Out West i Göteborg, som pågår just nu, är det fortsatt fokus på klimatet och hållbarhet. I år kan besökarna bland annat delta i normutmanande smakexperiment och lyssna på samtal om skav.

Chefredaktör

Den festivalintresserade har inte missat att musikfestivalen Way Out West just nu pågår i Göteborg.

Festivalen, som länge har haft en hållbarhetsvinkel och bland annat serverar enbart vegetarisk mat, har i år utökat fokuset med nya mötesplatsen Greentopia Greenhouse, en del av livemusikindustrins initiativ Greentopia.

Här kan festivalbesökarna bland annat delta i vad man kallar för "normutmanande smakexperiment", där de kan smaka på framtidens mat. De kan också möta skräddare som ger tips om hur man lagar och förbättrar kläder.

Det blir också föreläsningar och workshops om slow fashion (långsamt mode) och att motverka uppgivenhet samt att belysa hopp. Omställningsaktivisten och influeraren Isabelle McAllister är också där för att ha ett samtal om skav ihop med psykologen Arvid Askman Cederholm.

"Med Greentopia Greenhouse vill vi sprida kunskap om att en hållbar framtid kommer kräva förändringar i vår livsstil men det behöver inte vara negativa förändringar utan tvärtom rymma mycket kreativitet. På Way out West vill vi låta publiken möta hållbarhetsfrågorna från en lite oväntad vinkel och sprida hopp om framtiden", säger Louise Linden, grundare och innovationschef för LiveGreen som är en av initiativtagarna.

Besökarna får också möjlighet att dela kunskap med ledande klimatforskare från Stockholm Resilience Centre, och ta del av utställningen Radical Ocean Futures av Simon Stålenhag och Andrew Merrie, som visar ögonblicksbilder av en möjlig framtid baserad på vetenskapliga scenarier.

Greentopia Greenhouse är ett samarbete mellan Beteendelabbet, Jävligt Gott, Circle Wear, Stockholm Resilience Centre och Studiefrämjandet. Projektet leds av Svensk Live och Föreningen LiveGreen.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.