Climate Week NYC

New Yorks klimatvecka drar igång – 5 saker du kan gå på digitalt

Ingmar Rentzhog, We Don't Have Time och Jenny Kjellén, Impact Loop. Foto: pressbilder.

När New Yorks klimatvecka drar igång idag anordnas över 600 event på temat “It’s time”. Inte där? Impact Loops Jenny Kjellén har valt ut fem arrangemang som du som inte är i New York kan gå på digitalt.

New York-korrespondent

Idag drar årets klimatvecka i New York igång. Temat i år är det något mer pressade "It’s Time" jämfört med förra årets We Can. We Will. Nu handlar det om att öka framstegen kring klimatet. Och det snabbt – särskilt eftersom 2024 fortsätter att slå globala temperaturrekord. 

Under veckan anordnas mer än 600 event som spänner över paneldiskussioner, promenader och happy hours. För dig som inte har möjlighet att vara på plats finns det ändå stora möjligheter att få lyssna in och vara en del av diskussionerna, idéerna och förhoppningsvis se några spännande tekniklösningar.

Här är vårt urval:

1. The hub live

Climate Groups (organisationen bakom klimatveckan), The Hub Live, samlar de mest framstående internationella personerna från näringsliv, regering, akademi, civilsamhälle och klimatsektorn för att fördjupa sig i några av de mest akuta klimatutmaningarna i vår tid.

Genom tre huvudteman som inkluderar klimatledarskap, finansiering och möjliggörande av hållbar tillväxt samt innovation och teknik för att nå nollutsläpp, djupdyker de i åtgärder och innovationer som behövs för att påskynda klimatarbetet och driva framsteg.

Programmet livesänds under under måndagen och tisdagen med start 15.00 svensk tid men kommer även att finnas tillgängligt på Climate Week NYC:s hemsida efter eventet.

2. Newlab

Newlab i Brooklyn är hem för över 250 deep tech-startups och mer än 1 000 entreprenörer, uppfinnare, investerare och visionärer som arbetar för att lösa utmaningar inom energi, mobilitet och material. Vid Newlabs årliga flaggskeppsevenemang, New Climate Futures, får besökarna möjlighet att nätverka och upptäcka innovationer från över 70 av Newlabs portföljbolag. Genom deras livesändning ges även de som inte kan vara på plats möjlighet att se bolagens demos.

Start klockan 17.00, torsdag, 26 september. 

75 000 människor deltog i en demonstration mot fossila bränslen förra året på New Yorks klimatvecka. Foto: AP/TT.

3. Solutions house

För tredje året i rad har Google, The Exponential Roadmap, the Sustainable Entertainment Alliance och inkubatorn Futerra samlat klimatexperter, entreprenörer, storytellers och influencers, alla drivna av samma syfte – att påskynda exponentiell klimatåtgärd. I år står de värd för mer än 20 events, där de flesta går att se digitalt. Ta chansen att lyssna på hur man blir en hållbar ledare, hur ledande företag höjer ribban för sitt klimatarbete eller möt YouTube-skaparna som använder sina kanaler för att öka medvetenheten och stärka stödet för de mest lovande klimatlösningarna.

Se alla event och tider här.

4. We don’t have time

Genom svenskgrundade klimatplattformen We don’t have time, som sänder från klimatveckan, kan du dels ta del av deras egna panelsamtal på tisdagen med en hel del intressanta områden och talare. Bland annat kopplingen mellan klimatförändringar och hälsa, hur vi skalar upp koldioxidinfångningen och exponentiella möjligheter med bland annat Johan Falk, vd och medgrundare till Exponential Roadmap Initiative.

Se alla event och tider här

5. The Food Tank

Food Tank vill inspirera, motivera och främja positiv förändring i hur vi producerar och konsumerar mat. Under klimatveckan har de ett gediget program på teman som klimatresiliens genom jordbruk, hälsosamma jordar, minskat matsvinn och att skydda pollinatörer från bekämpningsmedel. Alla fysiska events är fullbokade men de livesänder dem också på deras hemsida.

Se alla event och tider här.

På Climate Week NYC:s hemsida finns ett stort urval av ytterligare virtuella events att anmäla sig till för den som vill hänga med i vad som händer under veckan. 

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.