Styrelseförändringar

Polar Ventures föryngrar sin styrelse – Oumph-grundaren kliver in

Nya styrelsen i PolarVentures. Foto: pressbild.

När Polarbröds riskkapitalarm Polar Ventures gör om sin styrelse kliver både Anna-Kajsa Lidell, grundare av vegomärkena Beat och Oumph! in, liksom Matilda Bodin, som är sjätte generationen i bagarfamiljen.

Chefredaktör

Impact Loop har tidigare rapporterat att brödjätten Polarbröd drar igång en riskkapitaldel under namnet Polar Ventures. Med målet att påskynda omställningen till ett mer regenerativt matsystem vill man investera i framtidens mat.

"Vi tror att vi kan göra störst nytta nära tallriken. Sen tittar vi förstås på var vi kan bidra på ett bra sätt med vår kunskap och erfarenhet – samt vårt ekosystem kring produktion, logistik och kontakter med dagligvaruhandeln", sa Fanny Näslund, ansvarig för Polar Ventures, i vår intervju då.

Bolaget fokuserar på fyra områden för sina investeringar: proteinskiftet, cirkularitet, näringsrik mat samt matmiljö och tillgänglighet. 150 miljoner kronor ligger på bordet att investera fram till 2027.

"Det finns ingen strikt gräns, så det kan vara allt från någon miljon upp till 20–30 miljoner. Det beror alltid på värdering och hur mycket ägande vi kan få. Vi vill inte äga för lite. Och vi går alltid in långsiktigt, utan någon uttalad plan för exit", sa Fanny Näslund i vår tidigare intervju.

Nu stökar man om och föryngrar styrelsen. Ur kliver ordförande Lars Håkan Lindberg och in kliver Karin Bodin, vd för Polargruppen och även storägare i bolaget. Även hennes dotter Matilda Bodin, sjätte generationen i bagarfamiljen, kliver in. Hon tog studenten i år och studerar nu dans i Linköping.

De två externa representanterna blir dels Anna-Kajsa Lidell, grundare av vego-varumärkena Oumph! och Beat. Liksom Niclas Wikström, grundare av marknadsföringsbyrån Oh My!.

På Linkedin skriver Fanny Näslund:

"Det är med en enorm ödmjukhet och tacksamhet som jag får kalla dessa mina kollegor och stöttepelare i förverkligandet av vårt uppdrag i Polar Ventures!"

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.